uw woning
isoleren
en besparen

neem contact op

Uw woning laten isoleren is een slim plan. Het is een eenmalige investering die zichzelf terugverdient. Want met een goed geïsoleerde woning, kunt u fors op uw energierekening besparen.

Er bestaat in 2023 een landelijke subsidie voor isolatie. Als u één isolatiemaatregel neemt, kunt u ongeveer 15% van de kosten terugkrijgen. Neemt u binnen 24 maanden een tweede (of meer) isolatiemaatregelen, dan krijgt u zelfs zo’n 30% van de kosten terug. De exacte subsidiebedragen vindt u op deze website van de rijksoverheid.

Bouwbedrijf A&M van Elk helpt u graag met het isoleren en verduurzamen van uw woning. Hieronder leest u waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

WONINGISOLATIE

dakisolatie | HR++ glas | spouwmuurisolatie | vloerisolatie

Dakisolatie

Via een slecht geïsoleerd dak verdwijnt er veel warmte uit huis. Met een goede dakisolatie bespaart u tot wel 25% op uw energierekening. Daarnaast voelt uw huis prettiger aan en stoot u minder broeikasgassen uit.

 

Er bestaat verschillend materiaal om uw dak te isoleren. Zo is er isolatiemateriaal dat geluid goed dempt, brandveiliger is of die uw zolder in de zomer koeler houdt. Wij werken met zeer goed isolatiemateriaal (Rc-waarde 4 of meer). Dat kost weinig extra, maar levert u extra veel besparing op.

Dakisolatie aanvragen

HR++ glas

HR++ glas isoleert 5 keer beter dan enkel glas en 2 tot 3 keer beter dan traditioneel dubbel glas. Het is dus zeker de moeite waard om uw huis te voorzien van HR++ glas als u een energiezuinige woning wilt hebben. 

 

Als uw kozijnen nog goed zijn, kunnen wij die aanpassen door de sponningen uit te frezen en glaslatten te gebruiken zodat het dikkere (en zwaardere) HR++ glas kan worden geplaatst. Zijn uw kozijnen in minder goede conditie, dan kunnen wij de kozijnen direct voor u vervangen.

HR++ glas aanvragen

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en makkelijkste manier om buitenmuren te isoleren. En u bespaart er veel energie mee. Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die ruimte vullen wij met isolatiemateriaal zoals piepschuimbolletjes of glaswolvlokken.

 

Wij boren gaten in de voegen aan de buitenkant van uw gevel. Via die gaten blazen wij het isolatiemateriaal in de spouw. Daarna maken wij ze netjes dicht met specie in dezelfde kleur. Achteraf ziet u er niets van en onderhoud is niet nodig.

Spouwisolatie aanvragen Spouwmuurisolatie aanvragen

Vloerisolatie

Met een geïsoleerde vloer voelt uw huis veel prettiger aan. Een isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen en de warmte in uw huis blijft beter hangen. Daarom hoeft uw cv-ketel of warmtepomp minder hard te werken en gaat uw energieverbruik omlaag.

 

De makkelijkste manier om uw vloer (zeer goed) te isoleren is via de kruipruimte met isolatiemateriaal tegen de onderkant van uw vloer. Heeft u geen kruipruimte? Dan kunnen wij isolatie onder uw houten vloer of op de betonnen ondervloer aanleggen.

Vloerisolatie aanvragen