hoeveel
kunt u
besparen

neem contact op

Maar liefst 2 op de 3 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Zonde, want isolatie biedt alleen maar voordelen: minder kou en tocht, lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot. En de kosten kunt u beperken met subsidies voor woningisolatie. Reden genoeg om te checken hoe goed uw huis is geïsoleerd en wat u kunt verbeteren.

Hoeveel kost isolatie en wat levert het op

Waarschijnlijk bent u nieuwsgierig hoeveel het laten isoleren van uw woning kost. Maar ook naar: wat kunt u ermee besparen? Op de website van Milieu Centraal kunt u alles lezen over hoe u van uw woning een energiezuinig huis kunt maken.

Wist u bijvoorbeeld dat een goed geïsoleerde hoekwoning jaarlijks gemiddeld 1.200 m3 gas verbruikt voor verwarming? Dat staat gelijk aan zo’n € 1.740*. Een vergelijkbare, maar slecht geïsoleerde woning, heeft ongeveer 2.600 m3 gas per jaar nodig. Kosten: € 3.770*. Dat is ruim 4 keer zoveel! Van slechte naar goede isolatie kan dus wel € 2.000 per jaar schelen aan energiekosten. Maar ook in een matig geïsoleerd hoekhuis (met 5 cm dakisolatie en dubbel glas) valt nog veel te besparen: zo’n € 700 per jaar als u de isolatie van dak, vloer, muren en ramen verbetert.

*gebaseerd op gasprijs januari 2023

Wat kunt u besparen

Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast. U heeft dan minder energie nodig om uw woning te verwarmen. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor uw energierekening. In onderstaand overzicht uit 2020 van Milieu Centraal krijgt u een goede indruk wat dit voor uw woning kan betekenen.

Kies uw woningtype en kijk wat u met goede isolatie kunt besparen:

(bron: milieucentraal.nl)

Wist u dat...

Er bestaat in 2023 een landelijke subsidie voor isolatie. Als u één isolatiemaatregel neemt, kunt u ongeveer 15% van de kosten terugkrijgen. Neemt u binnen 24 maanden een tweede (of meer) isolatiemaatregelen, dan krijgt u zelfs zo’n 30% van de kosten terug. De exacte subsidiebedragen vindt u op deze website van de rijksoverheid.

Bekijk de voorwaarden op subsidie voor isolatie van Milieu Centraal of neem contact met ons op voor meer informatie.

Winst op de lange termijn

Het laten isoleren van uw woning is een eenmalige investering. Maar de besparing ziet u elk jaar terug op uw energierekening. Bovendien draagt het bij aan de waarde van uw woning. En met de huidige subsidieregelingen wordt woningisolatie nu wel heel erg aantrekkelijk gemaakt.

Bouwbedrijf A&M van Elk helpt u graag met het isoleren en verduurzamen van uw woning. 

Bekijk wat wij voor u kunnen doen wat wij doen

NEEM CONTACT OP

Heeft u vragen over het laten isoleren van uw woning? Neem dan gerust contact op of vraag een offerte aan.