stappenplan
voor uw
verbouwing

neem contact op

U wilt een verbouwing laten uitvoeren. Maar hoe pakt u dit aan? Een verbouwing snel, efficiënt en doelmatig laten verlopen, gaat het makkelijkst met een goed doordacht stappenplan.

Een goed stappenplan helpt u met de organisatie van een vlekkeloze verbouwing. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Om u een idee te geven hoe zo’n stappenplan eruit ziet, vindt u hieronder onze 7 stappen naar een efficiënte verbouwing.

Stappenplan voor een efficiënte verbouwing

1. Start met een goede voorbereiding

Voorkom dat u achteraf in de problemen komt. Werk vooraf de volgende zaken uit:

  • Stel een kostenplafond in. Verdiep u in de kosten en controleer het vastgestelde budget.
  • Maak een afspraak met uw bank of hypotheekadviseur en overleg hoe u de verbouwing kostentechnisch het beste kunt aanpakken (spaargeld/hypotheek/lening).

2. Subsidies en vergunningen

Bekijk of en welke vergunningen en subsidies van toepassing zijn op uw verbouwing:

  • Check bij uw gemeente of u een bouwaanvraag moet indienen voor uw project. Voor sommige verbouwingen is een vergunning namelijk essentieel.
  • Met subsidies kunt u flink op de kosten besparen. Informeer bij uw gemeente of er subsidies zijn waarvoor u in aanmerking komt met uw verbouwing.

3. Informeer uw buren

Niets is vervelender dan geluidsoverlast. Daarom is het verstandig als u de buren op de hoogte stelt van uw verbouwplannen. Maak heldere afspraken en laat weten wat de verwachte periode van de verbouwing is.

4. Maak concrete afspraken

Zet de afspraken met uw bouwer op papier. Zo komen beide partijen niet voor onverwachte kosten of andere verrassingen te staan. Denk hierbij aan de opslag van de bouwmaterialen, betalingen of andere voorkomende zaken.

5. Tijdelijke overnachting

Als u een ingrijpende verbouwing wil laten uitvoeren, is het wellicht verstandig om tijdelijk ergens anders te overnachten. Regel een logeeradres of boek een hotel. Dan kunnen de vakmannen flink doorwerken en kunt u van uw nachtrust genieten.

6. Geef uw bouwer de vrijheid

Uw bouwer weet wat hij doet. Natuurlijk is het prettig als u interesse toont in de voortgang of bereikbaar bent voor overleg. Maar probeer om niet continue op het proces te zitten en geef uw bouwer de ruimte om zijn werk uit te voeren.

7. Geniet van het resultaat!

Na de verbouwing is het tijd om te genieten van het eindresultaat. Maar niet zonder onze laatste tips te hebben gelezen:

  • Bewaar de contracten, bouwvergunningen en subsidieaanvragen.
  • Vraag aan de bouwer waar de (nieuwe) leidingen liggen.
  • Zorg voor goede ventilatie. Een pas gestucte muur of vochtige ruimte zorgt voor extra condensvorming dus zet regelmatig een raam open.

NEEM CONTACT OP

Heeft u na het lezen van ons stappenplan nog vragen? Neem dan gerust contact op of vraag een offerte aan.